Koken met Kokkie

Kokkie werkt al jaren in een succesvol restaurant. Tijdens het werken heeft hij een pannenkoekenpan op zijn hoofd gekregen en daardoor is hij vergeten hoe hij moet koken. Kunnen de kinderen hem misschien helpen?

In dit thema feestje staat koken centraal. Het feestje begint met een kort theaterstukje, waaruit blijkt wat er met Kokkie gebeurt is en dat de kinderen hem moeten helpen. Vervolgens wordt er samen met de kinderen gekookt, zodat Kokkie weer kan leren hoe dit moet. De keuze voor wat er gemaakt geworden is aan u. Dit kunnen brownies, wafels of minipizza’s zijn (voor minipizza’s geldt een toeslag van € 7,50). Voor het maken van brownies en minipizza’s is het noodzakelijk dat u over een over of combimagnetron beschikt.

Als het koken klaar is (brownies of minipizza’s zitten in de oven, beslag voor de wafels is klaar), is het tijd voor het maken van een eigen placemat. De kinderen maken van een A4-tje hun eigen placemat door er iets op te tekenen of plakken. Daarna gaat de placemat door het lamineerapparaat dat wij meenemen, zodat het een echte placemat wordt!

Na het knutselen is het tijd dat de kinderen laten zien hoeveel ze van eten en koken weten tijdens de koksquiz. De quiz wordt aangepast op de leeftijd van de kinderen.

Als de brownies, wafels of minipizza’s klaar zijn, is het tijd om deze op te gaan eten! Brownies en wafels zullen eerst nog versierd worden, bij de pizza’s is dit natuurlijk niet mee nodig,
Als alles op is, wordt het feestje afgesloten. Kokkie weet door de hulp van de kinderen weer hoe hij moet koken en daar is hij de kinderen uiteraard heel dankbaar voor! Daarom krijgen alle kinderen van hem een oorkonde.

* De volgorde van het programma kan afwijken van de omschreven volgorde. Bij het maken van wafels kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om te beginnen met de quiz en daarna pas te gaan koken. Dit gebeurt in overleg met u.

 

 

 


 

Duur: +/- 2 uur
Kosten: € 95,00
O.b.v. 10 kinderen Brownies of wafels
Maken van minipizza's € 10,00 extra
excl. reiskosten
Extra kind: € 5,00
Max. 5 kinderen extra
Inclusief:

Ingrediënten voor wat gekookt wordt

Uitnodigingskaarten

Cadeautje voor de jarige

Gelamineerde placemat, die de kinderen zelf gemaakt hebben

Oorkondes na afloop

Leeftijd: 4-10 jaar